Portretfotografie training Rotterdam Professionele portretcursus Rotterdam Portretfotografie masterclass Portretfotografie lessen Rotterdam Portretfotografie opleiding Rotterdam Driedaagse portretcursus op maat

Fotostudio-010.nl
fotografie en vormgeving cursussen en workshops

Driedaagse portretcursus Rotterdam vanuit studio Onze intensieve driedaagse cursus. low-key/high-key
Portretfotografie training  

Deze cursus is ook te volgen als privécursus

driedaagseportretfotografie cursus

FOTOSTUDIO ROTTERDAM

Duur: 3 lessen van 2,5 uur
Start: voorjaar 2024.
€ 250 (inclusief btw) per persoon
Data 

Op dit moment zijn er geen data beschikbaar
Voor meer info kunt u ons bereiken via contact

Wat maakt een foto een goed studioportret?.

Tijdens deze fotografiecursus portretfotografie komt deze vraag zeker aan bod.

Driedaagse Portretcursus in de Fotostudio

Duik diep het ambacht van de portretfotografie met onze driedaagse cursus, geleid door een ervaren beeldend kunstenaar en fotograaf die zowel artistiek als technisch onderlegd is. Deze bijzondere cursus vindt plaats in een volledig uitgeruste fotostudio en stelt je in staat om te experimenteren met studiobelichting, flitsers en LED-lampen, om portretten op een artistieke en originele manier uit te lichten.


Dag 1: Basis van Studioverlichting met een Dummy Etalagepop

De cursus begint met een praktische introductie tot studioverlichting, waarbij je leert hoe je met verschillende soorten lichtbronnen werkt, zoals studioflitsers en LED-lampen. Om je volledig te kunnen concentreren op de camera-instellingen en de effecten van belichting, zul je de eerste les oefenen met een dummy etalagepop. Dit stelt je in staat om de belichting te testen en te experimenteren zonder je zorgen te maken over de interactie met een model.


Dag 2: High-Key Fotografie

Op de tweede dag duiken we in de wereld van high-key fotografie. Je leert hoe je high-key belichtingstechnieken toepast om heldere, lichte en scherpe portretten te creëren met een minimum aan schaduwen, maar wel zachte, subtiele details. Deze dag is gericht op het begrijpen en praktisch toepassen van de technieken die nodig zijn om een high-key effect in je portretten te bereiken, inclusief uiteraard de juiste camera- en flitsinstellingen.


Dag 3: Low-Key Fotografie

De derde dag staat in het teken van low-key fotografie, waarbij je leert hoe je met minimale belichting diepe, rijke schaduwen en een dramatische sfeer in je portretten kunt creëren. We zullen de technieken en instellingen verkennen die nodig zijn om een low-key effect te bereiken, met speciale aandacht voor het positioneren van het harde licht dat nodig is om een low-key effect te bereiken.
Er is ook aandacht voor het aansturen van je model om expressieve en karaktervolle portretten te maken.


Tijdens de gehele cursus wordt het werken met modellen en het beheersen van poseertechnieken behandeld, waarbij je de kans krijgt om de geleerde technieken in praktijk te brengen. Dit omvat het creëren van een prettige sfeer voor het model, effectieve communicatie en het gebruik van verschillende poses om de gewenste uitdrukking en compositie te bereiken.

Deze cursus is ideaal voor fotografen die hun vaardigheden in portretfotografie willen verdiepen, met een focus op het creatief gebruiken van studioverlichting om zowel high-key als low-key portretten te maken. Onder de deskundige begeleiding van onze fotografiedocent, ontwikkel je niet alleen je technische vaardigheden maar ook je artistieke visie.

Voor inschrijvingen, ga naar contact driedaagse portretcursus fotografie rotterdam
driedaagse portretfotografie cursus studio fotostudio-010
driedaagse portretworshop studiobelichting fotostudio-010
boldeagle fotofrafiecursussen rotterdam
portret op locatieworkshop fotostudio-010.nl

http://photonworkshops.nl

Fotostudio-010 is een onderdeel van de beeldfabriek010 en photoworkshops en fotografietraiingen.nl


All images ©Henk Pasman 2024